Truffels – snoepjes voor echte chocoladeliefhebbers
Nodig voor ongeveer 40-50 truffels
500 g fondant chocolade callets (Callebaut zijn voor mij de beste, superkwaliteit)
250 g echte boter
100g cacaopoeder
aroma naar smaak: amaretto, calvados, cognac, vanille, koffie, …
Bereiding
Laat de callets met de boter smelten op het vuur (met inductie lukt dit perfect) of au bain-marie. Roer tot een homogene massa. Meng er naar smaak een aroma aan toe. Mijn voorkeur is amaretto maar de andere kunnen ook.
Giet het mengsel in een platte schaal van ongeveer 2,5 cm hoog en laat een nacht opstijven in de koelkast. Ik gebruik hiervoor plastiek schoteltjes waarin beleg kan bewaard worden.
De dag erna kan je met een koffielepel willekeurige vormen uit het chocolademengsel scheppen. Wentel de vormpjes door cacao en schud ze even uit in een zeef.
De truffels kunnen een hele tijd bewaard worden in de koelkast.
Smakelijk.