Botercake – gewoon lekker

Nodig voor een klassieke cakevorm

125g zachte boter (bv Planta)
1 flesje vanille essence
275g suiker
3 eieren
110g bloem
110g zelfrijzende bloem
1,25 dl melk

Bereiding

Doe bloem en suiker in een mengkom. Voeg in een kuiltje de zachte boter, melk, vanille essence en eieren toe. Meng alles met de mixer tot een glad deeg.
Bedek de bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Bak de cake ongeveer een uur in een oven van 160°. Prik met een priem om zeker te zijn dat de cake volledig gebakken is.
Laat de cake afkoelen op een rooster en bewaar in een cakedoos, zo blijft hij nog verschillende dagen vers. PS de toevoeging van melk maakt dat de cake lekker “sappig” is en helemaal niet droog.

Deze cake is ook heerlijk bij chocoladefondue.

Smakelijk.

 

 

1 reactie op “Botercake – gewoon lekker”

Schrijf een reactie