Chocoladefondue met fruit, cake en spekken
Nodig voor 10 personen
400g pure chocolade (ik werk altijd met Callebaut Callets omdat die superlekker zijn en bovendien gemakkelijk smelten)
1 dl water
1 dl melk
50 g boter (bv Planta)
Bereiding
Smelt de chocolade met het water op een zacht vuurtje. Voeg al roerend melk en daarna de boter toe en blijf roeren tot je een mooie gladde massa hebt.
Zet ondertussen vers fruit (druiven, mandarijntjes, aardbeien, frambozen, banaan, peer, …), sneetjes botercake en wit-roze spekken (marsmallows) klaar.
Serveer de gesmolten chocolade in een fonduepotje (met een kaarsje eronder zodat de chocolade lopend blijft).
En nu smullen maar door fruit, cake en spekken naar smaak in de chocolade te dippen.
Smakelijk.
PS de overschot van de chocolade kan je nog een aantal dagen bewaren en gebruiken als chocopasta op de bokes.
PPS de botercake kan je natuurlijk kopen maar zelf gemaakt smaakt hij zoveel beter, bekijk het recept voor botercake op deze website