Panna Cotta – zo simpel en toch zo lekker
Nodig
voor 4 tot 6 personen
1/2 l room
60g bloemsuiker
1/2 vanillestokje
3 blaadjes gelatine van 2 gr
3 soeplepels Amaretto (eventueel, hoeft niet)
fruit en coulis naar keuze bv verse mango en exotische vruchtencoulis, aardbeien en frambozencoulis, …
Bereiding
Breng 1/4 liter room (dit kan bv 4% vetgehalte room zijn want deze moet niet opgeklopt worden) aan de kook met het overlangs doorgesneden vanillestokje en 40 gr bloemsuiker. Zodra de room kookt het vuur laag zetten en 10 minuutjes laten trekken. Gelatineblaadjes enkele minuten in koud water laten weken. Vanillestokje verwijderen uit de room nadat je de zaadjes eruit geschraapt hebt. De uitgeknepen gelatine blaadjes met een klopper in de room oplossen. Nu eventueel Amaretto toevoegen, maar dit hoeft niet, het is zo ook voldoende lekker. De rest van de room opkloppen tot hij half stijf is. Het roommengsel er voorzichtig onder roeren. Over potjes of glaasjes verdelen en in de koelkast laten afkoelen.
Om te serveren bv verse mango en exotische vruchtencoulis op de panna cotta leggen.
Smakelijk!