Mascarponebavarois – lekker en licht
Nodig voor 4 à 6 porties
3 eieren
5 soeplepels witte suiker
500g mascarpone (Galbani blijft voor mij de beste)
4 soeplepels Amaretto (de enige echte Disaronno originale)
3 blaadjes gelatine
6 speculaaskoekjes of 100g pure chocolade en 4 soeplepels room
Bereiding
Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een ruban. Meng er de mascarpone onder. Verwarm de amaretto en los er de geweekte gelatineblaadjes in op. Voeg dit toe aan het mascarponemengsel, goed roerend zodat er geen gelatineklontertjes ontstaan. Klop de eiwitten op en voeg op het laatst de suiker toe. Schep de eiwitten onder het mascarponemengsel. Laat afkoelen in de koelkast in een grote kom of in individuele kommetjes of glazen.
Versier met een laagje gemalen speculaaskoekjes ofwel met een warme chocoladesaus (gewoon de room en de chocolade zachtjes samen opwarmen).
Smakelijk!