Kaastaart met mandarijntjes – lekker luchtig

Nodig

voor de bodem:

180g speculaas
70g boter (ik gebruik Planta)

voor de vulling:

250g roomkaas (Campina Brabantse platte kaas is zeker een aanrader hiervoor)
385g volle geëvaporeerde melk (bv van Nestlé)
6 blaadjes gelatine (Vahiné – 9 blaadjes=17g)
2,5 dl volle slagroom
klein blikje mandarijntjes (ongeveer 300g)
witte suiker

Bereiding

Mix de speculaas fijn en meng met de gesmolten boter. Plaats een springvorm of ring van 20 cm op een taartschotel (best vastplakken met plakband zodat deze niet meer verschuift). Vul de bodem met het speculaasmengsel en druk overal mooi aan, zeker aan de randjes (anders loopt de vulling eruit …). Laat dit even afkoelen in de koelkast.

Klop de platte kaas romig met de mixer. Voeg de geëvaporeerde melk en de suiker (naar smaak) toe en mix nogmaals. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Warm ondertussen 4 eetlepels van het mandarijnsap op in de microgolfoven. Roer de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor met een vork. Laat dit enkele minuutjes afkoelen en meng het dan door het platte kaasmengsel terwijl je goed roert met een klopper. Klop de slagroom op en spatel deze door het mengsel. Leg en tiental mandarijnpartjes opzij voor de decoratie. Voeg de in stukjes gesneden mandarijntjes toe. Giet de vulling in de springvorm, let hierbij op om de mandarijntjes een beetje te verdelen.

Laat best een nachtje in de koelkast staan, afgedekt met plasticfolie om te beschermen tegen eventuele geurtjes.

Haal de springvorm van de taart door deze even langs de buitenkant met een “crème-brûlée brandertje” te verwarmen, je kan deze dan mooi naar boven schuiven zonder de taart te beschadigen. Versier met de mandarijnpartjes.

Smakelijk.

 

 

 

 

 

 

ps voor een foto van de hele taart was ik helaas al te laat …

Schrijf een reactie