Kaastaart met citroen – lekker luchtig en fris
Nodig voor een grote taart voor 8p
200g petit-beurres
120g boter
50g bruine suiker
4 eieren
150g witte suiker
7 blaadjes gelatine (Vahiné)
700g platte kaas
3dl slagroom
1 citroen
Bereiding
Voor de bodem
Smelt de boter. Verkruimel de petit-beurre koekjes in een blender samen met de bruine suiker. Voeg de gesmolten boter toe.
Plaats de rand van een springvorm op een taartschotel. Bedek de bodem met het koekjesmengsel en druk goed aan. Laat afkoelen in de koelkast.
Voor de vulling
Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de eierdooiers met de suiker tot een wit, luchtig mengsel. Breng 4 lepels water aan de kook in de microgolf en smelt de geweekte gelatine hierin terwijl je goed roert met een vork. Even laten afkoelen en dan onder het eiermengsel roeren. Spatel de platte kaas door het mengsel. Voeg naar smaak citroensap toe (halve tot hele citroen). Klop de eiwitten stijf en spatel deze er ook onder. Klop de room half op en spatel deze er ook onder.
Giet de vulling in de taartvorm en laat enkele uren opstijven in de koelkast (idealiter een dag op voorhand maken).
Decoreren kan je met rode vruchten zoals aardbei, blauwe bes, frambozen en eventueel voor de liefhebbers met slagroom.
Smakelijk.