Chocoladefondue – om je vingers bij af te likken

Nodig voor 6 personen

400g pure chocolade (mijn voorkeur gaat naar pure Callets van Callebaut)
1 à 2 dl water afhankelijk van je voorkeur
1 dl melk (of room)
50g boter

Bereiding
Smelt alle ingrediënten op een zacht vuurtje (op inductie lukt dit perfect). Na roeren bekom je een smeuig, glanzend chocolademengsel. Giet dit mengsel in een fonduekommetje dat verwarmd wordt (bv door een theelichtje onderaan).

Serveer met stukje vers fruit zoals banaan, appel, peer, aardbeien, mango, mandarijntjes, … Ook spekken (marshmallows) en citroencake passen perfect bij de chocolade. Een overschotje (als dat er al zou zijn) kan je verschillende dagen bewaren en als chocopasta gebruiken op je boterhammetjes.

De nichtjes in de familie zijn er zot van. En wij eigenlijk ook …
En met al dat fruit is dit eigenlijk toch wel een supergezond dessertje, niet?

Smakelijk.

Schrijf een reactie