Amandelcake met chocoladestukjes – heerlijk tussendoortje

Ingrediënten

125g boter (ik gebruik meestal Planta)
2 tl vanille-essence
220g suiker
3 eieren
30g gemalen amandelen
110g gezeefde bloem
35g gezeefde zelfrijzende bloem
80g zure room (Crème d’Issigny of Campina zijn bv zeer geschikt)
90g pure chocolade (calletjes of druppels noot: de calletjes zakken een beetje naar beneden maar dit doet niets af aan de smaak natuurlijk)
Rechthoekige cakevorm van 11cm op 25cm

Bereiding

Klop de boter met de suiker romig, voeg de vanille-essence toe en klop verder. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed na elke toevoeging. Roer de gemalen amandelen eronder. Zeef beide bloemsoorten en roer telkens de helft van de bloem met de helft van de zure room onder het beslag. Roer de chocolade eronder. Giet het beslag in de bakvorm en bak ongeveer 1u in een oven van 160°.

Smakelijk.

 

 

 

 

 

Schrijf een reactie