Eenvoudige chocoladecake – snel en toch zo lekker

Nodig

150 g chocoladecallets (bij voorkeur van Callebaut)

150 g witte kristalsuiker

70 g boter (ik gebruik altijd Planta voor de goede smaak)

80 g zelfrijzende bloem

4 eieren

Bereiding

De chocoladecallets smelten samen met de boter en een geutje water.

Eigelen met de suiker kloppen tot een luchtig wit mengsel.

Chocolademengsel eronder roeren (niet te warm best).

De gezeefde bloem eronder roeren en de tot sneeuw geklopte eiwitten eronder scheppen.

Nu even voorproeven (heeerlijk).

Ongeveer 50 minuten bakken in een oven van 180°. Even checken met een priem of er niets blijft kleven en dan ben je zeker dat de cake klaar is.

Je kan de cake ook makkelijk enkele dagen bewaren (als er zo lang iets over blijft … ).

Smakelijk.

1 reactie op “Eenvoudige chocoladecake – snel en toch zo lekker”

Schrijf een reactie